Откриха формулата на перфектната препечена филийка

Британски учени откриха формулата на перфектната препечена филийка. Тя трябва да е от бял хляб и с дебелина 1,4 сантиметра. Преди обработка филийката трябва предварително да се изстуди в хладилник до температура 3 градуса по Целзий. За да м

2011-07-22 15:05:13
Откриха формулата на перфектната препечена филийка
Британски учени откриха формулата на перфектната препечена филийка.

Тя трябва да е от бял хляб и с дебелина 1,4 сантиметра. Преди обработка филийката трябва предварително да се изстуди в хладилник до температура 3 градуса по Целзий.

За да може препечената филийка да придобие твърдост отвън и мекота отвътре в съотношение 12:1, както и идеален златисто-кафяв цвят, тя трябва да се пече в тостера точно 3 минути и 36 секунди при температура от 154 градуса (при мощност от 900 вата това отговаря на степен между 5 и 6).

След като бъде извадена от тостера, филийката трябва веднага да бъде тънко намазана с масло и срязана по диагонал така, че да се получат два триъгълника. Перфектното количество масло се равнява на 0,44 грама на 1 квадратен инч (1 квадратен инч = 6.4516 квадратни сантиметра).

Перфектната препечена филийка трябва да се сервира в чиния, предварително затоплена до 45 градуса, за да не се получи неприятното кондензиране, от което долната й част омеква.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия